در صنایع مختلف مانند صنايع نيروگاهي ، نفت و گاز ، پتروشيمي ، صنايع فلزي و كاني ، صنايع بهداشتي و غذايي و ديگر صنايع نیاز به تجهیزاتی برای سرمایش و گرمایش در موارد مختلف وجود دارد. برای ساخت تجهیزات مانند رادیاتورها ، مبدلها و کندانسور ها ، نیاز به لوله هایی است که سیال خنک شونده از داخل آنها عبور کند. فین تیوب ها(FIN TUBE) لوله های پره داری هستند که هدف عمده و مهم فين دار نمودن و متخلخل نمودن سطح آنها ايجاد سطح گسترده تري حدوداً 20 تا 30 برابر سطح بیشتر برای تبادل حرارتي بوده در نتیجه آن حجم مبدل ها و همچنین صرفه اقتصادي و راندمان فرآيند بسیار افزایش می یابد.
اين لوله ها نه تنها با كاهش مصرف انرژي باعث بهبود انتقال حرارت مي گردند بلكه ازمشكلاتي نظيرتجمع رسوب در لوله ها جلوگيري و ايجاد حركت طغياني سيال دروني و افزايش سرعت انتقال و در نهايت كاهش حرارت در كوتاهترين زمان را سبب مي شوند.
هر فین تیوب از دو بخش تشکیل می شود . تیوب
داخلی معمولاً گرد است و از جنس هایی از قبیل مس ، برنج ، کربن استیل و سایر فلزاتی است که بسته به نوع سیال بتواند دما ، فشار و خوردگی را تحمل کند. لوله مذکور داخل یک لوله آلومینیومی قرار گرفته که ضریب حرارتی بالایی دارد و شکل دهی و ساخت آن نیز راحت است . این مجموعه داخل دستگاه فین زنی شده و با عملیات مکانیکی وشکل دهی سرد(Cold Roll Forming ) ،فین زنی روی لوله صورت می گیرد.
فین می تواند به صورت اکسترود ،پیچشی و یا صفحه ای باشد. قطر لوله آلومینیوم پس از عملیات اکستروژن تعیین کننده نوع آرایش و چیدمان دیسک می باشد. اندازه قطر فین تیوب ها معمولاً2 و ،1، اینچ می باشدکه 95 ٪ جنس کاربردها با استفاده از لوله 1 اینچ می باشد. تعداد فین ها بعد از عملیات فین زنی می تواند از 8 تا 12 FPI ( تعداد فین در هر اینچ) باشد. طول لوله ها از 1 تا 12 متر وضخامت هر فین نیز از 0.01 تا 0.035 اینچ می تواند متغیر باشد که این مقادیر وابسته به طراحی های مهندسی و خواسته مشتریان می باشد. جنس پره های ایجاد شده، محل مصرف ، نوع سيال و نوع لوله توانايي مقاومت در برابر حرارت 300 درجه سانتیگراد را دارد. انتخاب صحیح یک تیوب فین شده ، در طول عمر و کارایی سایر بخشهای مرتبط بسیار حائز اهمیت است. خواص فیزیکی و مکانیکی مورد نیاز از فین با توجه به محدودیتهای طراحی ، در انتخاب نوع فین تیوب تاثیر گذار و تعیین کننده است.