مطالب آموزشی و اخبار, پروفیل آلومینیومی

پروفیل آلومینیوم

 

پروفیل آلومینیوم
آلومینیوم فلزی است با ویژگیها و کیفیت خاص خود، از نظر وزن بسیارسبک است و در بین فلزات رده سوم سبک ترین وزن را دارد. استفاده از آن در اتومبیل مصرف انرژی را کاهش داده و تحمل ظرفیت بار را افزایش میدهد. از نظر قدرت در مقابل فشار مقاومت بالایی دارد. ضریب کششی آن نسبت به دیگر فلزات یک سوم است یعنی ممان اینرسی(خاصیتی از یک مقطع است که با بهره گیری از آن می‌توان رفتار یک تیر را در برابر خمش و تغییر شکل حول محورهای آن بدست آورد.
پروفیل آلومینیوم,
میزان تنش و تغییر شکل خمشی یک تیر هم به میزان بار وارده و هم به شکل هندسی مقطع مورد نظر بستگی دارد، هر چه ممان اینرسی یک مقطع بیشتر باشد میزان تنش و تغییر شکل خمشی آن مقطع کمتر است) پروفیلهای آلومینیوم برای بدست آوردن همان درجه شکست 3 برابر بیشتر باشد. قابلیت شکل گیری آن بسیار خوب است همین ویژگی در اکستروژن آلومینیوم بسیار کاربرد دارد. ویژگی دیگر آلومینیوم این است که کار با آن در ماشینهای مختلف آسان است. از نظر اتصال متدهای مختلف اتصال مانند لحیم کاری ، تسمه کاری، کار اتصال آن را انجام میدهد. مقاومت در مقابل خوردگی نیز یکی از ویژگیهای دیگر آن است. همچنین آلومینیوم غیر سمی بوده ، منعکس کننده خوب گرما و نور است و قدرت رسانایی بسیار بالایی دارد.

آلومینیوم فلزی است که قابلیت نامحدودی برای ارائه پروفیل هایی با اشکال و سطح مقطع های مختلف دارد. اکستروژن یکی از روش‌های شکل دهی شمش‌ها یا فلزات نیم ساخته است که طی آن سطح مقطح این مواد به شکل معین در می آید. در این دستگاه از پیستونی قوی جهت اعمال بار یکنواخت بر قطعه مورد نظر و پرس کردن و فشار دادن آن در بدنه دستگاه استفاده می‌شود. پروفیل های آلومینیوم نیز معمولا از همین روش ساخته میشوند. اکستروژن آلومینیوم، تکنیکی است که آلیاژهای آلومینیوم را به پروفیلهایی با سطح مقطع معین برای کاربردهای معین تبدیل میکند.

کاربرد پروفیل های آلومینیوم:
1. سیستم های معماری
2. پارتیشنها
3. سیستمهای اقامتگاه ها
4. سیستم های حفاظتی
5. اشکال و فرمهای هندسی
بسیاری از قطعات آلومینیومی در ساخت ساختمانهای اداری ، کارخانجات، فروشگاه ها و دیگر مکانهای تجاری استفاده میشود. در این مکانها پروفیلهای آلومینیوم برای ساخت قاب ها، درب و پنجره ها و پارتیشن به کار میرود.
کلمات کلیدی مرتبط: پروفیل آلومینیوم
منبع : http://www.etem.gr – نام نویسنده: کتاب اول